Bananencake met seringen

en espresso ganache

No foodwaste is iets dat er met de paplepel is ingebakken. Niets, maar dan ook niets ging ten huize Chekin(a) op de compost vooralleer het door mijn vader zijn alziend oog werd gecontroleerd. Iets waar ik nu ook streng over waak. Met elk restje, plat geworden stuk groente of fruit kan in een ommezwaai een nieuw, finger-licking gerechtje op tafel worden gezet.

Dit is een recept voor overrijpe en zelfs zwarte bananen. Op het moment dat je denkt: ‘Hier kan echt niets meer mee’ heeft de banaan een krachtige smaak. Het is de crème de la crème voor een perfect taartje. Het recept is simpel, snel en misschien geloof je mij niet, maar het is echt waanzinnig lekker. Sta je al in de keuken? Goed! Laat me weten wat je ervan vond. Let wel op, smijt hem regelrecht op de compost als er schimmel op staat. Heb je overrijpe bananen maar geen tijd om te kokerellen, versnijd de bananen in schijfes en bewaar ze in de diepvries.

recept bananencake

cake

Verwarm de oven op 180°C. Meng met een spatel kort en zachtjes alle ingrediënten. Dit proces zorgt voor een heel luchtige textuur. Giet het beslag in een (tulband)vorm en bak gedrurende 50min.

Maak de ganache wanneer de cake net uit de oven is. Warm de chocolade samen met de espresso op in een steelpan. Roer goed. Zet het vuur af eens de chocolade is gesmolten. Laat een vijftiental minuten afkoelen en breng de ganache met een spatel aan op de bovenkant van de cake. Versier vervolgens met eetbare bloemen. Ik gebruikte in de lente seringen, maar dit gaat ook perfect met rozen of zelfs de pitttige Oost-Indische kers.

topping espresso ganache

Copyright © 2020 Katya Chekina/spii.c.ka | All content on this page is protected by copyright.